Ik drink graag:

Lungo

Een lungo, ook wel een Caffé Lungo, is de vertaling van een ”lange koffie”. De naam komt van het lange extractieproces. Hierdoor wordt de lungo door sommigen ook wel een uitgerekte espresso genoemd. De bereidingswijze komt grotendeels overeen met die van de espresso, echter wordt er een grotere hoeveelheid water gebruikt. Doordat het langer duurt om dit water door de koffie heen te persen, is het extractieproces langer.

Lungo

Espresso

Een espresso is een Italiaanse klassieker. Kort gezegd is het een kleine hoeveelheid geconcentreerde koffie. Espresso komt van het Latijnse woord ”uitpersen”, welke verwijst naar de bereiding van de espresso. Bij het maken wordt de koffie onder hoge druk geperst, waar vervolgens een geconcentreerde smaak uit ontstaat.

Espresso

Melkspecialiteiten zoals Cappuccino, Latte etc.

Er zijn verschillende melkspecialiteiten. De cappuccino is waarschijnlijk een van de bekendste. Deze wordt bereid door één deel espresso, één deel gestoomde melk en één deel melkschuim te mengen met elkaar. Naast de cappuccino heb je ook nog de Latte. Een koffiesoort die voor het grootste deel bestaat uit warme melk en melkschuim. Aan het eind wordt espresso toegevoegd. Hierdoor ontstaan er verschillende lagen in de koffie.

Melkspecialiteiten