Skip to main content

Hoe maak je een Espresso Martini, dé after dinner cocktail!

Koffie is een erg veelzijdig product en leent zich dus perfect voor het maken van verschillende cocktails.

De koffiecocktail die de afgelopen jaren enorm populair geworden is, is de Espresso Martini. Dit luxe drankje heeft een echte kick door de combinatie van cafeïne en alcohol, het is daarom een ideale cocktail voor na het eten. Natuurlijk is de kwaliteit van de espresso die je hiervoor gebruikt zeker niet onbelangrijk, wij raden daarom De Ruiter Fijnproevers Espresso, Stevige Blend aan voor deze cocktail. De cocktail bestaat uit slechts een aantal ingrediënten en is zelfs voor de onervaren bartender simpel te bereiden!

Ingrediënten:
Espresso 30 ml
Koffielikeur 30 ml
Vodka 30 ml
Beker met ijs
Koffieboontjes
Optioneel: suikersiroop 5 ml

Benodigdheden:
Cocktailshaker
Barmaat
(Cocktail pincet)

Instructies (voor 1 glas):

  1. Doe de ijsblokjes in de cocktailshaker
  2. Gooi 30 ml (warme) espresso, 30 ml wodka en 30 ml koffielikeur in de cocktailshaker
  3. Sluit de cocktailshaker en schud deze krachtig voor ongeveer 1 minuut
  4. Schenk de cocktail uit in een martiniglas zonder ijs
  5. Wacht tot de schuimlaag omhoog trekt en garneer deze met 3 koffieboontjes
  6. Genieten maar!

2 Comments

Leave a Reply